Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Måltid

Kosten i vuggestuen 
Børn oplever mad med mange sanser, føle-, lugte-, syns- og smagssansen.
Her i Vuggestuen kan børnene dufte det nybagte brød, frugtpureen, fiskefrikadellerne og grøntsagssuppen i løbet af dagen, hvilket er med til at øge barnets appetit. 
Børnene er nysgerrige og kommer gerne hen til køkkenlågen eller vinduet, for at se hvad menuen står på og får sig en lille snak.
Gode madvaner skal grundlægges tidligt i livet. Vi serverer derfor en varieret kost, ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger og tænker farver, konsistens og sæson ind i menuplanlægningen.

Vores målsætning er:

  • At skabe gode kostvaner fra en tidlig alder.
  • At give børnene en sund, varieret og indbydende kost som lever op til sundhedsstyrelsens anbefalinger 
  • At bruge gode og friske råvarer
  • At have kostfagligt køkkenpersonale
  • At bruge min 60% økologiske råvarer, dvs. have det økologiske sølvmærke
  • At skabe grobund for læring under måltidet, så børnene bl.a. kan udvikle deres motorik, spisevaner, madmod og sociale kompetencer


Mad og drikke til hele dagen

I vores institution tilbyder vi børnene:

√ Morgenmad:
Grød med frugtpure eller øllebrød med flødeskum og brød med ost
Der tilbydes mælk

√ Formiddagsmad:
Hjemmebagt brød og forskellig slags frugt
Der tilbydes mælk og vand

√ Frokost:
Kan bestå af 
Varme fiske- eller kødretter med tilbehør
Grødretter med forskellig frugtpure
Rugbrødsmadder med forskellige slags pålæg og grønt
Supper med topping eller brød
Der tilbydes vand

√ Eftermiddagsmad:
Kan bl.a. bestå af 
Rugbrødsmadder med forskellige slags pålæg og grønt
Ovnbagte rodfrugter og dressing, Friskbagt brød med smør og grønt
Grøntsagspandekager
Der tilbydes mælk og vand

Specielle diæter
Til børn med anden etnisk baggrund kan man fravælge svinekød.
Ved specielle diæter beder vi om en lægeerklæring.

Vi øver i at spise med kniv og gaffel

Fødselsdag
Se mad-og måltidspolitikken, der er udleveret ved start i vuggestuen.

Et udsnit af vores lækre mad
Fad med frikadeller, rugbrød og grøntsager Forskellige grøntsager
Små skåle med kartofler, sovs og kød Fad med grovboller og frugt
Fade med rugbrød og pålæg og grønt Suppe i skåle, hvor der også lægger brød til